Zoeken
  • Dafne

Blaren op de anus

Bijgewerkt op: 28 feb.

Bij de International Medical Clinic, onze huisartsenpraktijk en tegelijk apotheek hier in Singapore, kun je aangeven in welke taal je geholpen wilt worden: Chinees (Mandarijn of Kantonees), Japans, Maleis, Tamil, Hindi, Punjabi, Bahasa Indonesisch, Arabisch, Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands of Zweeds. Dat vind ik opmerkelijk voor zo’n dwergstaatje van niks. Zouden ze in Nederland mee aan moeten komen. “Vanaf heden kunt u bij onze huisartsenpraktijk, naast het Nederlands, ook desgewenst met uw huisarts spreken in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Turks, Arabisch, Darija of Berbers.” Nou, de rapen zijn gaar. Volgende dag staat er een knokploeg voor de deur. Toen wij hier aankwamen was er overigens geen Nederlandssprekende arts en bovendien houd ik wel van een beetje culturele kruisbestuiving. Dus kwam ik terecht bij Doctor Woo, een vrouw, wat ik belangrijker vind dan Nederlandstalig. Hoe dan ook, er zijn best veel Nederlanders hier. Des temeer begrijp ik niet dat sommigen van hen in het openbaar in het Nederlands beginnen te praten over zeer privacygevoelige intieme zaken, ervan uitgaand dat niemand ze kan verstaan. Zo zat ik een keer bij de huisarts te wachten op een verwijsbriefje voor een mammografie, terwijl nog geen twee meter verderop in de wachtruimte een vrouw haar telefoon opnam. Op gedempte toon hoorde ik haar, tegen vermoedelijk een vriendin, zeggen: “Ja, het is toch een SOA. Ik heb blaren op m’n anus." Ze klonk verontwaardigd en zuchte: "De dokter zei al Dat krijg je natuurlijk niet vanzelf. Dus ik heb thuis nog wel even een gesprek te voeren.(..)” En zo ging het nog even door. Ik wist niet waar ik het moest zoeken. Toen ze werd geroepen voor haar medicijn hing ze op. Ik keek stoïcijns voor me uit. Ik ben dom én Duits en ik heb hier niets van verstaan.


Ben je in Singapore op zoek naar een huisarts dan kun je terecht bij de IMC’s (International Medical Clinics). Ze hebben verschillende locaties. Op de locatie Camden werkt een Nederlandse vrouwelijke huisarts. Alle artsen hebben een internationale achtergrond en zijn geschoold in 'westerse' geneeskunde. Health Screening Singapore | Family GP | Medical Clinic | IMC Health Care (imc-healthcare.com)73 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam