Zoeken
  • Dafne

Cruise to nowhere

Bijgewerkt op: 6 sep. 2021

Het is alweer even geleden, maar tijdens de Kerstvakantie zijn we voor drie dagen op een cruise gegaan. Een normaal mens doet zoiets natuurlijk niet, onder normale omstandigheden. Maar dit zijn Covidtijden. Het was een Cruise to nowhere. Dat wil zeggen dat het schip alleen een beetje ronddobbert of, om precies te zijn, een rondje vaart door de Javazee om onverrichterzake terug te keren naar de haven van Singapore. Je kunt nergens aan wal. Het kost een paar centen, maar je hoeft je geen moment te vervelen. Volgens een veelbelovende website van Royal Caribbean is er aan boord allerlei vertier.


Om mee te mogen met zo'n cruise moet je vooraf negatief getest zijn op Covid. Zodoende gingen we enkele dagen voor vertrek naar de door Royal Caribbean opgegeven locatie voor een test. We checkten in met onze Tracetogether app. Ik keek voor de grap hoeveel exchanges ik die dag had gehad. Al meer dan honderd gaf m'n app aan. En dat van alleen een bezoekje aan de bakker en een ritje met de taxi. Zwaar overdreven, vind ik dat. De app zou alleen moeten bijhouden bij wie je langer dan 10 minuten rondhangt of met wie je écht een 'exchange' hebt, dus met wie je tongzoent of zo.

De test was zo gepiept. Eus en Max gingen daarna naar huis en ik dook nog even het winkelcentrum in op zoek naar een schoenenzaak. Toen ik met nieuwe sandalen onder m'n arm naar buiten liep keek ik nog even op m'n Tracetogether app hoeveel uitwisselingen ik nu had gehad. Meer dan 3000! Hoe dan? Maar hopen dat daar niemand bij zit met Covid, want dan breekt de pleuris uit.

Op donderdag 24 december vertrokken we, na een negatieve testuitslag, vanaf Marina Bay met onze Cruise. We hadden er zin in. Zo zouden er aan boord shows, dans- en muziekvoorstellingen zijn en zou je allerlei sporten kunnen beoefenen.

Het pakte anders uit. Het begon al met manlief die vanaf dag één een pokkehumeur had. Het schip voer weliswaar met halve bezetting, maar je moest toch eindeloos in de rij staan. De avondvoorstellingen diende je in de ochtend te boeken: wekker vroeg zetten om alsnog te constateren dat alles volgeboekt was. Sport kon je vanaf 9 uur reserveren, maar je moest echt heel vroeg al in de rij gaan staan met 40 wachtenden voor je. Het lukte ons maar één keer om 20 minuten pickle ball te reserveren. Wat overbleef was het zwembad, maar dat werd overdag gereinigd, waardoor het 6 uur lang buiten gebruik was. Ook kreeg je de hele dag door een thermometer tegen je voorhoofd gekwakt, moest je overal een mondkapje op en aan de lopende band in- en weer uitchecken. Het was niet toegestaan om met andere passagiers te praten. Geen grapje! Je mocht alleen omgaan met je eigen gezinsleden en werd geacht afstand te houden tot andere gasten, wat in de praktijk natuurlijk onmogelijk is als je met bijna 3000 mensen midden op zee zit en geen kant op kan. Wat wél kon was een beetje rondhangen op het dek om de frisse zeelucht op te snuiven, maar de kerosine stank bleek niet om te harden.

Ik zie de in NL-woonachtigen al denken: "Hey, takketrut. Jij zat daar een beetje chill op een boot in tropisch Singapore terwijl wij hier in een winterse lockdown zaten. Loop niet te zeiken."

Inderdaad, ik moet niet zeuren. Ik mag blij zijn dat we überhaupt zo'n boottocht konden maken. Singapore staat bovendien bovenaan de wereldranglijst van beste plaatsen om de Covid-19-pandemie door te komen. Ik bedoel maar.

En er zijn ook echt wel positieve dingen te melden over de cruise. Bij deze, voor de Nederlanders in Singapore:

- Je kunt je helemaal klemvreten, want het eten is inbegrepen en als je gek wil doen kun je met bijbetaling altijd nog naar het steakhouse.

- Er is een goed uitgerust fitnesscentrum, waar je ook moet reserveren, maar waar wel bijna altijd plek is.

- Er is een runningtrack van 800 meter, waar je eindeloos rondjes kunt rennen.

- Bij de klimmuur hoef je niet te reserveren en meestal niet zo lang in de rij te staan.

- Als je van sjieke merken houdt kun je leuk winkelen aan boord. Ik heb, van pure ellende, een tas gekocht.

- Als je het op een zuipen wilt zetten: voor zo’n 50 dollar per dag kun je onbeperkt drinken. Er is een robot bartender waar je cocktails kunt bestellen.

- Ben je single of behoor je tot de lhbti gemeenschap, wie niet tegenwoordig, dan zijn er speciale avonden om mensen te ontmoeten. Hoe zich dat verhoudt tot het afstand houden van andere gasten weet ik niet, maar die avonden gingen gewoon door.


Bij aankomst ben ik nog blij.foto 1: Nee Max, mondkapje moet over je MOND.

foto 2: Lifeguard bij het zwembad in vol ornaat, hoewel het water maar tot je knieën komt.

foto 3: Over de runningtrack kun je ook wandelen, een aanrader voor de vroege ochtend.

66 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam