Zoeken
  • Dafne

Diversiteit & religies

Bijgewerkt op: 16 jan. 2020

In Singapore maken ze geen punt van je religie en eventueel bijbehorende kledij. Die hele discussie over het dragen van hoofddoeken in Nederland. Hier is het geen issue. Niemand maakt een punt van een hoofddoek en de burka is in Singapore niet eens verboden. Overigens draagt vrijwel niemand een burka of niqab.


In Nederland kunnen mensen zich eindeloos ergeren aan anderen die zich misgedragen. Ook wordt er al gauw met een beschuldigende vinger naar bepaalde groepen gewezen. In Singapore doet men dat niet. De regels zijn de regels en die gelden voor iedereen en er wordt streng gehandhaafd. Ook bij relatief kleine vergrijpen wordt er ingegrepen. Tegelijkertijd wordt je geacht andere religies en culturen te respecteren. Ook dáár wordt op gehandhaafd.


In Singapore zijn de volgende religies vertegenwoordigd:

boeddhisme: 33,2% (voornamelijk Chinezen)

christendom: 18,8%

islam: 14% (voornamelijk Maleiers) In Nederland is 6 % islamitisch.

taoïsme: 10% (voornamelijk Chinezen)

hindoeïsme: 5% (voornamelijk Indiërs)

overig: 0,6%

geen religie: 18,5%


Singapore is dus een smeltkroes van culturen en religies. De toestroom van buitenlanders (veel expats) in de afgelopen jaren heeft Singapore een nog meer kosmopolitisch karakter gegeven. De mix van culturen is terug te zien in de officiële (nationale) feestdagen van Singapore.


Een greep uit de erkende feestdagen:

Chinese New Year -> Chinees

Good Friday -> Christelijk

Vesak day -> Boedhistisch

National Day -> Nationale dag (onafhankelijk Singapore)

Hari Raya Puasa -> Islamitisch (eind van het vasten)

Deepavali -> Hindoestaans

Hari Raya Haji -> Islamitisch


Bron: https://publicholidays.sg/


Wat ik heel verfrissend vind is dat het hier om erkende feestdagen gaat. Zo geeft ook de German European School waar Max op zit vrij op deze dagen, zoals bijvoorbeeld op het Islamitische Hari Raya Puasa. Iedereen gewoon lekker vrij op die dag!

32 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam