Zoeken
  • Dafne

Duitsers

Bijgewerkt op: 14 mei 2020

Net toen ik me begon af te vragen waarom die rotmoffen de school nog niet hadden dichtgegooid kwam daar het bericht van de directeur dat de paasvakantie (van twee weken) met een week vervroegd is. Ze zijn komende week al vrij.

Op school waren al veel maatregelen genomen. De kinderen moesten in rijen achter elkaar in de klas zitten. Ze mochten niet in groepjes bij elkaar op de gang staan praten. Overtredingen werden zwaar bestraft. In de kantine werd social distancing gehanteerd: verboden om op een plek te gaan zitten waar een rood kruis stond. Daarnaast werden er allerlei sanitaire regels ingesteld en extra vaak schoongemaakt. Kinderen kregen elke ochtend een thermometer op hun hoofd en vervolgens een gele sticker op hun groene uniform. Kinderen met 'symptomen' werden er uit gelicht. Ik kreeg bijna het idee dat de SS in GESS helemaal niet staat voor School Singapore. Hoe dan ook, de school is nu dicht. Niet dat ik dacht dat Max daar het Coronavirus kon oplopen, maar hij moest er natuurlijk met de metro heen en ook weer terug en die metro zit soms nogal volgepakt met mensen.

Over Duitsers gesproken. Gisteren ben ik naar de German Market Place geweest. Je zou denken.. daar wil je niet dood gevonden, maar niets is minder waar. De naam klopt gewoon niet. Het is een kleine supermarkt waar ze allemaal Nederlandse etenswaren verkopen. Nou ja, ook wel wat Duits bier en worsten en zo, maar vooral heel veel Hollands spul, van Calvé pindakaas tot Bolletje beschuit. Allemaal A-merken waar ik op geil. En rond Sinterklaas verkopen ze ook nog pepernoten, chocoladeletters en attributen zoals pietenpakken en Sinterklaaspapier. Kortom: heel leuk. Waarom ze het German Market Place genoemd hebben is me een raadsel. Ik heb er Koopmans pannenkoekmix, Zeeuwse stroop en Van Gilse poedersuiker gekocht.
51 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam