Zoeken
  • Dafne

Ergernissen

Bijgewerkt op: 16 apr. 2021

Nu we midden in de lockdown zitten, erger ik me in toenemende mate aan alles en iedereen. Zo liep ik een paar dagen geleden 's ochtends m'n vaste hardlooprondje langs Old Holland Road, netjes links over het trottoir, zoals dat hier hoort. Loopt er voor me een kleuter, zo'n snotpork, zónder masker midden op het pad, beetje met z'n armen te zwaaien. En, net als ik wil passeren, begint dat kutkind keihard te niezen. Drie keer achter elkaar en niks elleboogje ervoor, gewoon voluit in de lucht. En die ouders natuurlijk nergens te bekennen.

's Middags weer een irritatiemomentje. Op zoek naar suikervrije cruesli ga ik voor het eerst naar de Organic Grocery. Blijkt de hele winkel glutenvrij te zijn! What the fuck! We hebben toch niet allemaal een glutenallergie?

Daarna, in de gewone supermarkt, wil ik een paar mango's pakken. (Ik heb lekkere én betaalbare mango's gevonden) staat er zo'n vrouwtje voor me met d'r vettige vuile Coronavingers in alle mango's te knijpen. Het is hier sowieso een gekke gewoonte om alle fruit en groente te betasten. Op de afdeling 'persoonlijke verzorging' wil ik een bodymilk pakken, maar in bijna alle bodylotions blijkt bleekmiddel te zitten. Ja, je leest het goed: bleekmiddel. Wij gebruiken dat om het toilet te ontsmetten, maar hier in Singapore flikkeren ze dat gewoon door crèmes en lotions, om de huid op te lichten, want hoe witter hoe mooier, vinden ze hier.

Ook zo'n punt van ergernis: Max' docenten. Nu hij online thuis les heeft krijg ik het een en ander mee. De wiskunde les, bijvoorbeeld. Er wordt gestart met een nieuw onderwerp. De docent: 'Hi everyone! Here you see an example of probability calculation. Any questions? No? Okay, you can work individually now on the task. I'm gonna mute myself... Bye!' Zo, deze les heeft minder dan 20 seconden geduurd. De docent checkt niet of de kids het begrepen hebben. Nou, dan kan ik ook wel Wiskunde geven. Zo heb ik het niet op de lerarenopleiding geleerd.

Waar ik me ook groen en geel aan erger is het totale gebrek aan creativiteit van de Singaporezen inzake de maatregelen rond het social distancen. Waarom is in vredesnaam het zwembad in onze Condo nog steeds dicht? Waarom niet even een intekenlijst regelen? En invoeren dat je maximaal een uur in/bij het zwembad mag? En maximaal met 8 personen? Ik noem maar wat. Maar, nee hoor, alles blijft hier potdicht.

Groot punt van irritatie is ook het eindeloze gezeur van rijke expats hier. Zelf klaag ik ook de hele dag, maar het gemekker van anderen is natuurlijk veel irritanter. Neem nou de Running WhatsApp group. Daar passeren opmerkingen als: "Oh!! First time in fifteen years that I can't have my pedicure." Jezus, mens, get a life! Anderen klagen, vanuit hun riante penthouse, over het gebrek aan privacy nu hun ‘helper’ ook in het weekend permanent aanwezig is. Kortom, er wordt wat afgezeurd in deze Coronatijd.

En, hebben jullie je nog geërgerd de laatste tijd? Ik zou zeggen: Deel je frustratie! Het lucht echt enorm op.

71 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam