Zoeken
  • Dafne

Hoe het begon

In januari 2019 krijgt mijn man er voor z’n werk Azië als regio bij. In maart meldt hij dat het voor z’n baan wel erg handig zou zijn om vanuit Singapore te werken. Of ik en Max het zien zitten om voor twee jaar in Singapore te gaan wonen. Het is er heel veilig en voor Max zou het een mooie en leerzame ervaring kunnen zijn, voegt hij er aan toe. Het onderwijs is er prima. Ik moet even slikken en vraag om wat bedenktijd. Ik pak de kaart er ook maar even bij, want ik heb geen idee waar Singapore ligt. Dit komt écht heel erg onverwacht en ongelegen. Max is 13, zit nu in de brugklas, is niet altijd even enthousiast over z’n school, maar is wel helemaal gewend en maakt nieuwe vrienden en ik ben net een jaar in dienst bij Prago, een stichting die basiseducatie voor volwassen laaggeletterden verzorgd. Ik hebt het erg naar m’n zin, werk waar ik energie van krijg en leuke collega’s. Ik voel me daar op m’n plek. M’n ouders zijn qua gezondheid redelijk stabiel, maar m’n vader heeft erg last van duizelingen en m’n moeder moet na twee nieuwe heupen nu een nieuwe knie. Geen prettig idee om zo ver weg te zitten. Max moet het ook even laten bezinken. En zo gaan er een paar weken voorbij…

Het idee begint te wennen. We zetten alle voor en tegens tegenover elkaar. Ik wil Eus deze carrièrekans vooral niet ontnemen. Ik zie dat hij er heel blij van wordt. Ook zie ik wel voordelen voor Max om naar een internationale school te gaan. Max vindt het ook wel een leuk avontuur. Voor mezelf vind ik het verre van ideaal, maar ook geen ramp. En zo komt het dat we in mei ter oriëntatie voor 10 dagen naar Singapore reizen. Het besluit is dan eigenlijk al genomen…


58 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam