Zoeken
  • Dafne

Holland Village

Wat een mafketels zijn die Singaporezen toch, dacht ik toen ik voor het eerst door Holland Village wandelde. Hebben ze hier tussen al die wolkenkrabbers een dorpje geplempt en het ook nog Holland Village genoemd. Het moet niet gekker worden. Maar feitelijk was het andersom vertelde een vriendin me pas. Eerst was er het dorp en pas later werden er wolkenkrabbers omheen gebouwd. Nou ja, net zo gek natuurlijk.

Het gebied dat nu Holland Village heet en de directe omgeving bestond ooit uit landgoederen met plantages en kwekerijen in een dicht bebost gebied. Langzaam aan nam de bebouwing toe. De naam Holland Village komt van Hugh Holland (1907). Hij was een gerespecteerd architect, amateur-acteur en inwoner van Tanglin in Singapore en, gezien zijn achternaam, mogelijk van Nederlandse komaf. Het waren vooral Nederlanders die zich in het begin in Holland Village vestigden. De naam sprak hen blijkbaar tot de verbeelding. Bovendien is er natuurlijk een relatie tussen Singapore en Nederland. We hadden immers koloniën in de regio en met de Verenigde Oost-Indische Compagnie dreven we lange tijd handel in Azië. Later waren het vooral leden van het Britse leger die de half vrijstaande huizen en de rijtjeswoningen gingen bewonen van de zogeheten Chip Bee Gardens in Holland Village. Mettertijd gingen er steeds meer expats wonen en werd het een trendy juppenwijk. Ook trokken er welgestelde locals naar de buurt.

Vandaag de dag is Holland Village vooral een populaire uitgaansgelegenheid voor jonge Singaporezen en expats. Er zijn veel restaurants, trendy lunchrooms en winkels waar exclusieve westerse producten verkocht worden.

In de directe omgeving refereren veel straatnamen, huizenblokken en nieuwbouwprojecten aan Nederland. De volgende namen heb ik voorbij zien komen tijdens busritten of wandelen door de buurt: Les jardins de holland, Holland court, Holland Park, Holland Drive, Holland Link, Holland Flyover, Holland Road, Old Holland Road, Holland Avenue, VanHolland ‘live where you love’, Holland Hill, Holland Residences, Holland Rise en De lente.Bronnen: http://holland-village-singapore.com/the-history-of-holland-village/

en https://nl.wikipedia.org/wiki/Holland_Village_(Singapore)


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam