Zoeken
  • Dafne

Let it snow!

Bijgewerkt op: 23 nov. 2021

Winter in Singapore: Men zet de airco 5 graden lager en trekt een trui aan,

uit de luidsprekers in de supermarkt galmt 'Let it snow!' en Halloween- maakt plaats voor het Kerstassortiment. Sinterklaas slaan ze hier over.


Afgelopen week ging ik naar het centrum om een paar slippers te kopen. Ik stap de Uniqlo binnen, dat is een soort HEMA, maar dan met alleen kleding, en tref daar de wintercollectie aan: warme vesten, dikke jassen, mutsen en sjaals. Nergens slippers te bekennen. Alleen dichte schoenen en gewatteerde laarzen. Niks bijzonders zou je denken, het is immers al november. Echter, hier in Singapore is de temperatuur het hele jaar door 30 graden en met een beetje geluk koelt het 's nachts af tot 22 graden. Dus, wat nou wintercollectie?

Maar nu bedenk ik mij net dat de Singaporezen in de winter natuurlijk massaal afreizen naar Lech en St Moritz om te gaan skiën en dan heb je ook iets nodig om aan te trekken. Dat zal de verklaring zijn. Hoewel er nu niet gereisd wordt, maar dat wisten ze ook niet van tevoren. Ondertussen houden wij, tegen beter weten in, hoop dat we in december naar Nederland kunnen. Never stop dreaming!


Wintercollectie bij UniqloJa hoor, het is winter. De temperatuur daalt ('s nachts) tot 22 graden celsius.

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam