Zoeken
  • Dafne

Leven in lockdown

Bijgewerkt op: 23 jun. 2020

Allereerst excuses aan m’n trouwe bloglezers. Ik had per ongeluk iets gepost en het een paar seconden later weer weggehaald, waardoor abonnees een melding kregen dat er iets verwijderd was. Het komt allemaal doordat m’n laptop is gecrashed en ik nu op een i-pad zit te tikken en daarop zitten de knopjes net even anders. Daarom ook geen post vorige week.

Na maanden lockdown in Singapore is hier in huis de verloedering compleet toegeslagen. Ik was al geen fashion chick, maar ik begin er onderhand, van pure ellende, uit te zien als ma Flodder met birkenstock lookalikes. Manlief doet met z’n lange lokken en baard tot aan de knieën niet onder voor een gemiddelde holbewoner. Bij hem is het meer uit pragmatisme: Scheermesjes zijn duur en ik hoef toch niet naar kantoor, zo redeneert hij. Ondertussen is alles dicht, mogen we onze wijk niet uit en kunnen we met niemand afspreken. Bij de supermarkt, die uit noodzaak open is, krijgen we steevast een thermometer tegen het voorhoofd gedrukt en moeten we inchecken. Ik vergeet bijna altijd weer uit te checken, waardoor in hun systeem staat dat ik de hele dag in de supermarkt heb rondgehangen, dus ik ben nu officieel verdacht persoon. Maar aan dit alles komt hopelijk binnenkort een einde. We zitten nu in fase 1 na lockdown. De kappers zijn weer open en Eus vindt het gelukkig tijd om zich te laten kortwieken en zich van z’n baard te ontdoen. Max gaat weer, om de week, naar school. En eergisteren was het dan zover: m’n Whatsapp explodeerde met berichten over de ingang van fase 2 op 19 juni. Dat is morgen. De winkels, restaurants, en zelfs sportclubs gaan weer open, voor zover ze niet failliet zijn. En we mogen weer mensen ontmoeten. Jippie! Ook kunnen we weer zwemmen in onze Condo, wat geen overbodige luxe is in dit tropische klimaat.

Maar dan is er de anti-climax. Ik word geacht weer een sociaal leven te hebben en me in het bruisende Singapore te storten, maar eerlijk gezegd weet ik van gekkigheid niet te bedenken wat ik dit weekend zal gaan doen. Toegegeven, de lockdown was geen pretje, maar het was ergens ook wel op een prettige manier overzichtelijk en ik heb nog nooit zoveel quality time gehad met mijn puberende zoon. We zijn kleine dingen meer gaan waarderen en we nemen nu niet alles meer voor lief. Als ik onder de douche sta denk ik: Wat fijn eigenlijk dat we stromend water hebben. Ik moet ook denken aan het Positief Lied van Jeroen van Merwijk (Zie tekst onder).

En nu is het vooral wachten op fase 3. Hopelijk laat die niet al te lang op zich wachten. In die fase gaan pretparken en bioscopen en ander vertier weer open en hoeven we, daar ga ik vanuit, niet meer met een masker rond te lopen. Want een zomervakantie van 7 weken nadert voor Max en grote kans dat we niet naar Nederland kunnen, hoewel we hoop blijven houden. Voor nu ga ik mezelf eerst maar eens opkalefateren en ik neem me voor te blijven genieten van al die kleine dingen die misschien wel veel groter blijken te zijn dan ik altijd dacht.


Positief lied van Jeroen van Merwijk

Oh wat gaat alles toch geweldig

Oh wat gaat alles altijd goed

Een geldig plaatsbewijs is vaak een heel uur geldig

En wat prettig dat de deurknop van de deur het altijd doet

Daarom zeg ik wat gaat alles toch geweldig

Wat gaat alles altijd overal met alles even goed


Het ene gaat nog beter dan het ander

Terwijl dat andere vaak ook al geweldig gaat

Oh die verbrandt goed na, die naverbrander

Dat geeft goed antwoord zeg, dat antwoordapparaat

En wat een gele gelekopsalamander

Vind jij dat ook zo leuk, dat lopen door zo'n straat

Alles op de aarde gaat fantastisch

Alles in het leven loopt perfect

Elastiek is helemaal elastisch

Het geeft een heel stuk mee wanneer je er aan trekt


Nee ik vind het allemaal reusachtig

Soms wordt bijvoorbeeld ergens iets gebouwd

In de bergen is het dikwijls bergachtig

En zeven jaar is voor een hond toch niet echt oud

Eet je minder, ga je minder wegen

Of iemand is bijvoorbeeld dol op jam

Of je komt bijvoorbeeld ergens iemand tegen

Of iemand heeft een leuke sympathieke stem

Nee dat zijn allemaal toch leuke dingen

Soms ben je in het buitenland geweest

Kijk daar heet plotseling zomaar weer iemand Inge

Of iemand heeft weer ergens een of ander beest

Als ik dat hoor of zie kan ik wel zingen

Dan denk ik: ja het leven, dan denk ik: ja het leven is

Dan denk ik: ja het leven is een feest


Read more:https://muzikum.eu/nl/123-776-16787/jeroen-van-merwijk/positief-lied-songtekst.html#ixzz6PgSzHyNV
47 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam