Zoeken
  • Dafne

Massage door Kim Jong-un

Bijgewerkt op: 21 okt. 2020

Na een aantal keer langs de Golden Palace te zijn gelopen, een massagesalon gespecialiseerd in voetreflexologie, besluit ik op een dag om het eens uit te proberen. Het schijnt, heb ik gelezen, dat zo'n massage van drukpunten op de voeten, kan helpen tegen migraine. Ja, ik weet het, dat klinkt natuurlijk helemaal niet logisch. Maar ik moet toch wat. Al het andere heb ik al geprobeerd.

Ik loop naar binnen en zie dat het een relatief kleine ruimte is waarin vijf masseurs tegelijk aan het werk zijn. Aan de man achter de balie vraag ik of ik direct terecht kan voor een voetreflexologie sessie. Hij glimlacht vriendelijk en antwoordt: "Shoulder massage?" Uh, nee, ik vroeg om voetreflexologie, maar ik antwoord: "Yeah, sure, shoulder massage". Whatever. Hij roept iets in het Chinees naar een collega achterin de ruimte, een kleine man die door zijn haardracht verdacht veel weg heeft van Kim Jong-un, maar dan met een grote vierkante bril. Hij komt meteen aangesneld. En zodoende beland ik op de massagetafel bij Kim Jong-un, die zijn nieuw verworven naam eer aan doet, want ik word keihard onder handen genomen. Hij masseert m'n rug, schouders, nek en armen, hoewel masseren is het eigenlijk niet. Hij drukt en duwt hard op bepaalde plekken. Het kraakt en krakt aan alle kanten en de pijn is niet te harden. Reden om na afloop meteen een afspraak voor de week erop te maken. Die volgende sessie leun ik relaxt achterover in een reusachtige fauteuil. Dit keer wel een voetreflexologie. Toeval of niet, ik krijg weer Kim Jong-un. Even dacht ik nog te kunnen ontspannen, maar na een paar minuten zit ik stijf van de stress rechtop. Tering, dit doet pijn. Maar, in zo'n geval denk ik altijd: dit is vast ergens goed voor. De week erop ga ik weer voor een rugmassage. Dit keer is het nog pijnlijker, maar het is blijkbaar nodig want ik ben een stijve hark.

Helaas mag het allemaal niet baten. Ik overwoog een abonnement op Kim Jong-Un, maar ik heb de dag na de massages opvallend vaak hoofdpijn en de laatste keer ook weer migraine. Kortom: een echte aanrader, maar niet als je last hebt van koppijn.


Golden Palace, Foot Reflexology, 587 Bukit Tikah Road #02-07 Coronation Shopping Plaza. +65 64667817
67 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam