Zoeken
  • Dafne

Max in Singapore

Bijgewerkt op: 19 feb. 2020

Speciaal voor opa en oma, familie en vrienden en in het bijzonder voor Max' vrienden in Nederland iets over wat Max hier in Singapore zoal uitspookt...


Max gaat naar GESS, German European School Singapore. Hij gaat er met de metro heen. Hij volgt een Engelstalig curriculum. Hij zou in Nederland naar 2 VWO gaan. Hier zit hij nu in Grade 8 van het IB Middle Years Programme met de volgende vakken:

- I&S (Individuals and Societies): een combinatie van Geschiedenis en Aarderijkskunde en een beetje maatschappijleer


- Mathematics: Wiskunde


- Physical and health education: Gym én Gezondheidsleer, bv informatie over voeding en over de gevolgen van drugsgebruik


- Personal Projects: projecten over een bepaald thema


- Language Acquisition (English): Engelse taalverwerving


- Sciences: Natuurkunde, scheikunde en Biologie en hoé je wetenschappelijk onderzoek doet


- Arts: Beeldende vorming, drama en muziek


- Design: Technisch ontwerpen


- German: Duits


- Dutch Mothertongue: Nederlands Moedertaal-ondersteuning


Max zit, als buitenschoolse activiteit, op Krav Maga. Dat is een Israelische vechtsport. In Nederland deed hij dat ook al. Hier in Singapore vindt hij het minder leuk. Teveel kinderen in de groep en het niveau is te laag. Hij gaat er waarschijnlijk mee stoppen. Heel misschien gaat hij weer op waterpolo.


Max zit ook in het School Swimming Team. Twee keer per week traint hij in de ochtend en één keer per week in de middag. De dagen dat hij ’s ochtends traint moet hij al om half 6 opstaan. Hij doet ook mee aan wedstrijden. Bijvoorbeeld aanstaande zaterdag. Dan zwemt hij bij Stamford American International School tegen verschillende scholen. Hij zwemt in dit geval mee met de High School, jongens van 14 tot 18 jaar. Omdat Max zo groot is en zo snel zwemt valt dat helemaal niet op. Hij heeft nog wel moeite met duiken, de ‘tumble turn’ (aan het eind van een baan onderwater omkeren) en de rugcrawl, omdat hij dit als waterpoloër in Nederland nooit hoefde te kunnen.


Max mist z’n vrienden in Nederland heel erg: z'n vrienden in de buurt van Molenbeekstraat Utrecht, de meesten nog van de Kleine Dichter, z'n vrienden van Leidsche Rijn college en natuurlijk z'n maatjes van het Waterpoloteam. Hij heeft soms erge heimwee.

Gelukkig heeft hij hier ook wat nieuwe vrienden gemaakt (tevens klasgenoten): Kloé (uit Maleisië), Sylvia (uit China), Ben (uit Vietnam), Mia (uit Zwitserland) en Joshua (uit Thailand).


Wat doet Max in z’n vrije tijd? Eigenlijk wat hij in Nederland ook al deed: Hij gaat met vrienden de stad in om te (window)shoppen of naar de bioscoop te gaan. Hij is ook al een keer naar Universal Studios geweest. Dat is zoiets als Walibi. Verder gamed hij en kijkt, net als in Nederland, eindeloos veel YouTube filmpjes over illegaal vuurwerk en hypebeast kleding. En in het weekend gaat hij met ons wandelen of uit eten. Verder besteedt Max vooral veel tijd aan huiswerk. Alles gaat natuurlijk in het Engels, dus dat kost extra tijd. Het gaat gelukkig heel goed op school!


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam