Zoeken
  • Dafne

Ode aan Niek Druijff

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2020

Vorige week bedacht ik me ineens dat ik al heel lang geen blog van Niek Druijff meer voorbij heb zien komen. Niek schreef sinds een jaar wekelijks in het AD over zijn belevenissen als huisman tussen de expats, als Nederlander in Singapore. Ik ken Niek niet persoonlijk, maar het is een kleine gemeenschap hier, dus van iemand die hem kent hoorde ik dat Niek gestopt is met zijn blogs, omdat hij tegen schenen schopte en er iets teveel commentaar was gekomen. Ik vermoed uit de Nederlandse expathoek en niet van de Singaporezen. In z’n laatste blog, van 31 december 2019, zinspeelt hij daar ook op. Niek, als je dit leest, wat me niet waarschijnlijk lijkt, want ik blog niet voor een krant, kan ook niet zo goed schrijven als jij: Het was een genot om je blogs te lezen. Ze waren een lichtpuntje in m’n week. Man, wat heb ik gelachen. Zo herkenbaar én inspirerend. Ja, ja, je denkt natuurlijk: wat een slijmwijf. Maar écht, ik meen het. En voor mijn lezers: Zoek de blogs van Niek op. Een aantal staat nog steeds online. Ik kijk uit naar een vervolg, Niek, laat alsjeblieft wat van je horen.

Enne, ik heb je hoofd bewerkt en er confetti op gezet. Ik weet dat jij daar geen bezwaar tegen hebt. Jij hebt tenminste gevoel voor humor.39 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam