Zoeken
  • Dafne

Schoonmaakster (2): Jackie

Bijgewerkt op: 19 feb. 2020

Van Pat kreeg ik de indruk dat ze niet op nog een schoonmaakadresje zat te wachten. Een andere vriendin vertelt me dat haar schoonmaakster nog wel tijd over heeft. Ze heet Jackie, een Filipijnse. Ze meldt zich op een vrijdagochtend in alle vroegte. Ik sta een beetje ongemakkelijk en hulpeloos toe te kijken hoe ze de schoonmaakspullen uit de kast haalt en verwoed begint te poetsen. En wat wordt ik nu geacht te gaan doen? Een voetmassage in Holland Village? Winkelen in Marina Bay Sands Shopping Mall? Óf toch beter maar thuis blijven en in de jacuzzi gaan hangen met een piña colada? Ik zie je al denken: Heeft die poldersnol een jacuzzi? Nou, dat zit zo. Als je in een Condomenium woont dan heb je vaak een aantal gedeelde faciliteiten, zoals een tuin met tafels, tuinstoelen & parasols, een fitnessruimte en een zwembad met, in ons geval, een jacuzzi er bij. Daar kan ik dus gewoon niks aan doen. Maar het is duidelijk. Het wordt tijd dat ik een baan ga zoeken. Jackie gaat als een wervelwind door m’n huis. Ik laat haar een half uur eerder naar huis gaan met de mededeling dat ze de volgende keer écht wat langzamer moet werken én een pauze moet nemen. Ze kijkt me niet begrijpend aan. De week er op zet ik haar na twee uur op een stoel aan tafel met een drankje. We raken aan de praat. Hey Jackie, hoe oud ben je eigenlijk? (Ze ziet er uit als 15.) Ze antwoordt: “29, mam”. En hoeveel dagen in de week werk je? “Every day, mam”. “Vijf dagen in de week?” “No, mam” ze lacht: “7 days a week.” “Zo, dat is best veel en hoeveel uur op een dag werk je? “14 hours a day, mam”. Ik ben er even stil van.. En zo komt het dat Jackie hier nu elke week aan de eettafel nippend aan een cola zero een beetje bijkomt van een drukke werkweek, terwijl ik de was vouw en de overhemden van Eus strijk.34 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam