Zoeken
  • Dafne

Welcome home, sisters

Bijgewerkt op: 29 mei

Zoektocht naar een sportschool

Aangekomen in Singapore heeft m’n grootste prioriteit: het vinden van een sportfaciliteit. Ik ben van nature al niet het zonnetje in huis, maar als ik niet sport dan ben ik binnen de kortste keren zo depressief als een deur. Ter oriëntatie struin ik het internet af op zoek naar een fitnesscentrum met een breed aanbod. Definitieve keuze moet nog even wachten tot we verhuisd zijn. Ondertussen zwem ik baantjes in ons rooftop zwembad met jacuzzi. Het is behelpen. Op een dag is daar echter het besef dat het écht niet langer kan wachten. We slenteren een beetje doelloos door Orchard Road en ik krijg een folder in m’n handen gedrukt: ‘We can help you to loose weight!’. Ook bedankt. Kort daarop verhuizen we gelukkig naar ons definitieve adres op 2 Fifth Avenue in de wijk Bukit Timah en kan ik eindelijk op zoek gaan naar een sportschool in de buurt. Het wordt tijd dat ik met m’n luie reet van de bank kom.

True Fitness heeft alles wat ik wil, maar het is een half uur reizen met de metro. Dichter in de buurt is er van alles, maar elk centrum heeft maar 1 specialiteit. Dat is trouwens typerend voor Singapore dat ze maar één ding doen, alléén kickboksen, alléén gewichtheffen of alléén mediteren. Terwijl ik juist een combi zoek. Lid worden van meerdere centra zou een oplossing zijn, maar is het toch niet, want het is allemaal schreeuwend duur.

Op de homepage van Terra Luna Yoga staat: Welcome home, sisters. Ze bieden naast womb (baarmoeder) yoga, bubs (borsten) yoga, mums yoga, family yoga, pre-natale en post-natale yoga en gelukkig ook gewone hatha yoga. M’n oog valt daarna op Sara B Yoga, een eenpersoonsonderneming van de Britse Sarah B. Op de site staan foto’s van Sarah in allerlei poses: Sarah als king dancer, Sarah in de downward dog, Sarah in de tree pose. Overal Sarah. Sarah lijkt nogal vol van zichzelf.

Ik kijk nog even verder en vind Alpha Fit. Daar doen ze alles met kettlebells. Natuurlijk alléén maar kettlebells. (Dat zijn die ronde gewichten met een handvat er aan.) Ze hebben een Kettlebell Awareness Day. Dat dan weer wel.

Tot slot vind ik Pilates studio Momentum Lab. Ze hebben er, uiteraard, alleen pilates, maar wél veel verschillende varianten, waaronder ook cardio én krachttraining. Het is 3 minuten lopen van m’n huis en ik wil toch met iets beginnen, dus ik bel maar eens op om te vragen wat een abonnementje kost… “250 dollar per month”. Wat? Zijn ze helemaal van de pot gerukt! No way! Een dag later loop ik toch maar naar Momentum Lab om m’n contributie te voldoen. Ik moet tenslotte toch iets doen.

Vóór ik begin moet ik iets ondertekenen: dat ze niet aansprakelijk zijn voor letsel of overlijden als gevolg van de lessen. Mooi, nou heb ik er echt helemaal zin in! Eerst doe ik de ‘gravity cardio’. Tot m’n grote verdriet veel jumping jacks, wat niet zo prettig is met een uitgezakte baarmoeder, én veel burpees, waar ik ook een bloedhekel aan heb om dezelfde reden. Bovendien gaat m’n haar er van in de war. Gelukkig is er nog meer. Ik probeer de ‘Pilates on the circuit’ uit: veel apparaten, instructie is lang, weinig tijd voor trainen, onnodig ingewikkeld en buikspieroefeningen zitten er gewoon niet bij. Het moet niet gekker worden! De ‘gravity pilates’ bevalt beter. Ik kan drie dagen niet lopen, dus dat was een goeie workout. Voor herhaling vatbaar. ‘GET HIIT’ heet de volgende les. Ik verheug me er enorm op omdat ik denk dat we lekker gaan meppen, maar dat blijkt niet zo te zijn. Het is.. Ja, wat is het eigenlijk? Ben het alweer vergeten. Heeft dus geen indruk gemaakt. De ‘pilates on bosu’ staat daarna op het programma: een uur lang balanceren op een halve bal. Niet mijn ding. De ‘killer balls’ doen wat ze beloven: een zware bal omhoog tillen, veel squats, ophitsende muziek, enthousiaste mensen, veel herhalingen, geen gespring, maar om nou te zeggen dat m’n ziel een vreugdedansje maakt.. nee. Ik denk dat ik nog even verder ga zoeken. Er is vast nog meer te beleven qua sporten in Singapore. Ik kan misschien iets nieuws gaan doen. Hier in de buurt heb je polo, je weet wel.. golfen op een paard. En ik kan ook nog gaan kanoën bij Dragon Boat. Maar omdat ik voor twee maanden heb betaald blijf ik, terwijl ik verder zoek, nog even op deze sportschool. Na twee weken begin ik zelfs een beetje praatjes te krijgen. Maar dat heb ik geweten. De schotse trainer Douglas roept al gauw: “Defnie, 20 burpees extra!”

Even samen op de foto na de 'Killer' balls les

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam