Zoeken
  • Dafne

Wilde dieren in de tuin

Bijgewerkt op: 19 feb. 2020

In Singapore kun je qua wilde dieren van alles aantreffen, ook in je eigen tuin óf in je huis. Wij wonen in een appartement met een balkon. Groot voordeel is dat we geen bos of park vlak naast ons huis hebben én dat het hier permanent een klereherrie is, omdat er een nieuw appartementencomplex gebouwd wordt. Eerst wist ik deze zaken niet op waarde te schatten. Ik had graag een tuin gehad én uitzicht op een mooi stuk groen, maar nu ik de verhalen over wilde dieren heb gehoord, en zelf ook e.e.a. ben tegengekomen tijdens ’t hardlopen en wandelen, apprecieer ik mijn appartement naast een bouwplaats des te meer.


De wilde dieren blijven hierdoor namelijk op afstand. Tenminste, dat hoop ik. Het enige dat ik af en toe aantref is een baby gekko in de gootsteen. Hopelijk blijft het daarbij. M’n vriendinnen en wandelmaatjes die in een huis wonen hier in Singapore, en dus een tuin hebben, heb ik gevraagd wat zij zoal aan wilde dieren aantreffen in hun huis en tuin. Er kwamen allerlei verhalen los over een aap die een zak chips uit de keuken had gestolen, een cobra die zich een weg baande over het gazon en de kat van de buren op at, tot een wurgslang die zich in een wasmand had genesteld. Verder spreken de beelden voor zich…

Met dank aan Charissia, Lotte en Arriene voor het delen van foto’s, video’s en ervaringen!


Op de foto’s zijn de volgende dieren te zien: een vrij zeldzame bladaap of langoer, makaken (die hier een ware plaag vormen), een varaan, een cobra, twee bruine kikkers, een reptiel waarvan ik niet heb kunnen achterhalen wát het precies is én de hond van Lotte. ‘Die is ook best wild’, aldus Lotte.31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Scam